Loading...

آموزش

نرم افزار لایت روم (Lightroom)

عرصه فناوری دیجیتال در گردآوری صنعتی عکس های دیجیتال، میل وا ...
نرم افزار لایت روم (Lightroom)
عرصه فناوری دیجیتال در گردآوری صنعتی عکس های دیجیتال، میل وافری را در همگان ایجاد کرد تا در این عرصه ذوق و تمایل درونی خود را از پس ویزور دوربین ها به محک تجربه بگذارند.
رویه ی دیجیتالی شدن به مثابه عکاسی کردن های پی در پی، تعدد فایل های تولید شده ای را به همراه داشته که در مسیر حفظ، جستجو و بازیابی، ویرایش و نمایش به نظامی جامع، مدیریتی، سازمانی، تخصصی و فراگیر نیازمند شده است.

نرم افزار « لایت روم » از کاربردی ترین برنامه ها در زمینه نرم افزارهای مرتبط با ویرایش فایل عکس و بایگانی به شمار می رود که شرکت ادوبی آن را متناسب با نیازهای عکاسان دیجیتال طراحی و ارایه نموده و در محیطی با رابط کاربری آسان و به صورت مجتمع امکان ویرایش و پردازش غیر تخریبی عکس ها (به ویژه فرمت Raw) ،نمایش و گرفتن خروجی های مختلف، ایجاد بانک اطلاعاتی وامکان مدیریت بر تعداد انبوهی از فایل های عکس را در حداقل زمان فراهم می نماید.

 از ویژگی ها و قابلیت های مفید این نرم افزار می توان به سیستم جستجوی     بسیار قدرتمند(بر اساس داده هایی چون: کلیدواژه ها، اطلاعات فنی   فایلExif، برچسب ها، جی پی آر اس و…)، ایجاد مجموعه های صوری، تهیه   کپی های مجازی متعدد، ویرایش غیر مخرب، ویرایش گروهی عکس ها، ساخت کتاب عکس در قالب PDF اشاره کرد. مهمترین مباحث مورد طرح در این دوره آموزشی به این ترتیب است:
 


آشنایی با نرم افزار:
در این فصل هنرجو با قابلیت ها و کاربردهای نرم افزار لایت روم آشنا شده و به مباحثی چون: روندکاری نرم افزار و چگونگی ذخیره سازی اطلاعات در کاتالوگ یا فهرست را آموخته و تجربه می کند.
سازماندهی و مدیریت عکس ها:
در این فصل هنرجو با نحوه سازماندهی و مدیریت عکس ها آشنا شده و به مباحثی چون: ساخت کاتالوگ، وارد کردن عکس ها به محیط لایت روم، نحوه انتخاب عکس ها و زدن برچسب و اعمال کلیدواژه، تهیه مجموعه های مجازی، نحوه جستجوی عکس، ادغام و استخراج کاتالوگ و … می پردازد.
پردازش و ویرایش تصاویر:
در این فصل هنرجو با بخش پردازش و ویرایش نرم افزار لایت روم آشنا شده و عناوینی چون: شناخت جامع فرمتRAW ، شرح و شناخت هیستوگرام، تنظیم ترازسفیدی، تنظیم کلی و پیشرفته روشنایی و کنتراست، کنترل و تنظیم پیشرفته رنگها (رنگمایه، اشباع، درخشندگی)، تهیه عکس سیاه و سفید، پردازش جزئیات تصویر (نویز و شارپ سازی)، اصلاح خطاهای اپتیک لنز، پردازش گروهی و …را آموزش دیده و با انجام تجربه های کارگاهی این مباحث را به گونه ای اجرایی آموزش می بیند.
تهیه خروجی:
این فصل در نهایت آموزش های طراحی شده قرار گرفته تا هنرجو ضمن آشنایی و آموزش نحوه تهیه انواع خروجی بر حسب نیاز آشنا شده و به عناوینی چون: انواع حالت های انتقال عکس به محیط نرم افزاری فتوشاپ، تهیه خروجی با فرمت های گوناگون تصویری jpg,tif,psd,dng ، آماده سازی عکس برای چاپ پرداخته می شود.

این دوره در طی 10 جلسه مباحث مقدماتی و تکمیلی را در سرفصل هایی کاربردی برای عکاسان و علاقه مندان در مجموع 25 ساعت آموزش تعریف شده است و هنرجویان می بایست لپ تاپ شخصی به همراه داشته باشند.

عمومی
© ebrahim bagherloo. All rights reserved for images appearing on this website